Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-20 07:00:00 • 3 min lezen

Mountain Bike – Too Sorry For Sorrow

Mountain Bike – Too Sorry For Sorrow Label: Humpty Dumpty Rec Eindoordeel: 7,5

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen, de Mountain Bike. Het is dan ook een prima naam om aan te geven dat je gezamenlijk een muziekgroepje bent. Wanneer je je als band presenteert, wordt het al snel een act dat als Mountainbikeband door het leven gaat.

De band uit Brussel zit in ieder geval vol lucht en heeft de wind in de rug. Met hun nieuw album “Too Sorry for Sorrow” weet men de garage pop prima te verkopen. De popsound wordt gefilterd met de alternatieve rock dat in het rijtje van Butch Vig producties past. “The Lonely Place” bij Garbage en “Mean With You” en het rustigere “CopyCat” passen in het straatje van Thee Oh Sees of de oude Blur De songs zouden op hun album niet misstaan.

Het is dan ook weer prettig dat een Belgische band, ditmaal uit Brussel, wederom het flikt om een goed album te maken met internationale allure. Het past misschien niet in het levenssfeertje van een alternatieve band die het liefst in een donkere zaal en achter op het podium staat. Toch weet Kinkle en kornuiten dit verrassend goed op plaat te zetten. Dus goed zoeken op het internet waar je deze band kunt vinden en waar ze staan te spelen. Of gewoon naar de platenzaak om het album te halen of beluisteren.

Deel via social media: