Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-02 07:00:00 • min lezen

Grunge / Post Punk
7

Mudhoney – Digital Garbage

De band Mudhoney is een van de eerste grunge act uit Seattle, die uiteindelijk nooit echt voor het grote publiek is doorgebroken. Inmiddels viert de band hun 30 jarig bestaan en weet Mark Arm en de zijnen weer een album te maken dat politiek getinte teksten.

Het gaat over de onvrede van de Amerikanen op hun eigen land (lees Trum) op ‘Paranoid Core’ en ‘Nerve Attack’ of de gevolgen van de social- media op ‘Kill Yourself Live’.  Het geluid van de slepende gitaren en een punksound van de jaren 80 is nog steeds aanwezig. Toch weten deze heren de confrontatie aan te gaan met de maatschappij en hun stem laten horen zoals het in de punk periode in Engeland zich ook afspeelde. Digitale Garbage is dan ook een statement om te laten weten dat de digitale wereld vol met troep zit en dat je op een stortvuilplaats op zoek bent. Muzikaal is het ‘Hey Neanderfuck’ even wat anders dan de mainstream punksound. Hierdoor valt het nummer even op. Toch blijft het een sound dat we van Mudhoney al jaren kennen, maar gaat het tegenwoordig meer om de protestsongs.
Het is dan ook een album waarbij het tijdsbeeld van de Amerikanen wordt weergegeven en dat het niet allemaal zo Great Utterly Utterly Great is.

Grunge / Post Punk

Deel via social media: