Zoek...
Mudhoney – Every Good Boy Deserve Fudge (30th anniversary)

Mudhoney – Every Good Boy Deserve Fudge (30th anniversary)

Label: Subpop

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-07-21 07:00:00 • min lezen

Grunge
7,5

Mudhoney – Every Good Boy Deserve Fudge (30th anniversary)

Wanneer de veelbelovende band Green River er mee stopt, zien we Mark Arm, Steve Turner in een nieuwe post punk band. Met surf invloeden en een stevig potje alternative rock weet de band als snel op te vallen. Mudhoney is de naam. Overige Green River leden, Jeff Ament en Stone Gossard zien we later in een andere nieuwe band, Pearl Jam.

Mudhoney wordt dan ook gezien als de band die de grunge sound introduceert de Seatlle post punk sound oppakt. Naast Sonic Youth is deze band een belangrijke act  geweest om de post punk als grunge te brengen. Het album Every Good Boy Deserves Fudge was voor de band een belangrijke plaat. Het album staat dan ook vol rock and roll als ‘Paperback Life’ of met een surf sausje op  ‘Fuzzbuster’ en ‘March From Fuzz’.

Het leuke van dit 30 jarig jubileum album is dat we de grunge sound in de bonustracks horen. ‘Something So Clear’ het logge Check Out Time en het lekker vlotte ‘Pokin Around’ zijn songs die we later in diverse variaties bij verschillende bands terug horen.
Het album van 1991 is dan ook een aanloop voor de doorbraak van vele grunge acts, omdat deze plaat de hitlijsten wist te vinden en anderen zouden vlot volgen.

Grunge

Deel via social media: