Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-03-11 07:00:00 • 11 min lezen

Nada Surf – You Know Who You Are

Nada Surf – You Know Who You Are Label: City Slang Eindoordeel: 7,5

Inmiddels is het alweer 20 jaar geleden dat de teenager band Nada Surf hun grote hit “Popular” scoorde. Het werd een hit over de gehele wereld. Met de videoclip dat op een school afspeelde werd hun teenagers act bevestigd. Dit zijn de heren eigenlijk nooit meer kwijt geraakt.

Toch is dit album alweer het achtste album van de band. De songs zijn in de loop der jaren volwassener geworden. “Cold To See Clear” en “Believe You’re Mine” zijn al heerlijke popsongs. Alles in de sfeer van een Amerikaanse act met een Britpop tintje. Tegenwoordig gedoopt tot indie pop a la Wilco en Death Cab For Cutie. De punkpop van het begin heeft men geheel achter zich gelaten. De slepende indiepop van “Friend Hospital” duurt net iets te lang. Gelukkig weet de band met “New Bird” het tempo in de plaat terug te brengen met een fris en vlot uptempo post punkpop nummer. Wanneer de blazerssectie aansluit bij het nummer “Out Of The Dark” weten de heren een zomers tintje aan de songs te brengen.

Het doet er niet toe dat de heren richting 50 jaar gaan. Men weet nog steeds een jong pop geluid te brengen zodat met de oude garde pleased en men moeiteloos aansluit bij de jonge generatie met hun authentieke popsound. Nada Surf staat 7 april in de Melkweg te Amsterdam

Deel via social media: