Zoek...
Nadia Reid – Preservation

Nadia Reid – Preservation

Label: Basin Rock

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-03-19 07:00:00 • 2 min lezen

Singer-songwriter
7

Nadia Reid – Preservation

Na het debuut album “Listen Too Formation” komt de Nieuw Zeelandse Nadia Reid met het vervolg album. Het debuut was al een adembenemend mooi album. Met het titelstuk waarmee ze dit album begint, is het wederom raak.

Haar kwetsbare stemgeluid gebruikt ze om de emoties binnen de songs als “The Arrow and the Aim” te beteugelen, terwijl ze gelijk de ruimte geeft om deze emoties te uiten. Wanneer dit ondersteund wordt door het heldere gitaargeluid en niet overheersende drums en percussie is het vooral meeslepend te noemen.

“Richard” en “I Come Home To You” of het meer ingetogener Hanson St. Part 2. Dit zijn songs die het best tot hun recht komen in een stille omgeving, donker buiten, binnen een kaarsje aan en laat dan Reid haar verhaal vertellen over relaties, frustratie en wensen voor het leven. Wanneer het stil is schrik je wakker en ontwaak je uit de wereld van Reid.
Kortom, dit album is er één van de echte singer-songwriters zoals het is bedoeld. Het is een mooie opvolger van haar debuut waarbij ze verteld wat er in de tussentijd in haar leven heeft afgespeeld. Het lijkt nu wachten op het derde deel van haar muzikaal dagboek.

Singer-songwriter

Deel via social media: