Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-04-07 07:00:00 • 10 min lezen

Nadine Shah - Fast Food

Nadine Shah – Fast Food Label: Apollo/ Bertus Eindoordeel: 7,5

Door haar donkere stem geluid, al is het geen Amanda Lear, heeft ze de bijnaam gekregen als vrouwelijke Nick Cave. Het is een trademark dat haar doet helpen om haar onder de aandacht te brengen. Het gaat hierbij dan wel om de vrolijke platen van Cave. De melodieuze popnummers die hij heeft opgenomen en niet zozeer zijn Birthday Party of Gringerman perioden.

Na enkele ep’s bracht de zangeres van Noors/Poolse komaf haar debuut albums “Love Your Dum en Mad” . Ze gaat met Depeche Mode op tour en was in Nederland te zien op Eurosonic en Into The Great Wide Open festival. Tevens verschijnt ze in maart op het album van “Ghostpoet” als gast muzikant.

Het heldere gitaargeluid op “ Fast Food” is te danken aan Nick Webb. I Am Kloot bassist zorgt voor de bas partijen. Blur producer Ben Hillier tekende wederom voor de productie. Het slepende “Fool” zou in dat kader prima een nummer voor Cave kunnen zijn. De donkere sound krijgt helemaal zijn toon op het ”Divided” dat de bas als basis heeft voor het gehele nummer. Of het onheilspellend gitaargeluid op ‘Nothing Else To Do”. Toch is het niet een album met alleen maar donkere songs. De rest is erg melodieus van aard en neemt Shah je vluchtig mee en laat je proeven aan de kunsten van een talentvolle singer songwriter.

Deel via social media: