Zoek...
Nap Eyes  - I’m Bad Now

Nap Eyes - I’m Bad Now

Label: Jagjaguwar/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-13 07:00:00 • min lezen

Indie
7

Nap Eyes - I’m Bad Now

De Canadese indierockers Nap Eyes komen met hun derde album. De rustige vocalen van Nigel Chapman banen een weg tussen de indiepop sound. Het tweede album Thought Rock Fish Scale werd de opmaat naar een groter label. Het album is bij 2x uitgebracht, waardoor dit het echte debuut is voor het Jagjaguwar label.


De rollende drums van ‘Roses’ met een countryrock gitaartje of het rustige ‘Follow Me Down’ dat een hobbelend paard als leidraad kent, zijn enkele songs die afwijken van het rockend ‘Every Time The Feeling’ en ‘I’m Bad’. Het geeft meer de diversiteit aan van de sound terwijl de zang van Nigel stoïcijns door blijft gaan. Met ‘Do You Like A Joke  Around With Me’ weet men een gitaarsolo er uit te persen dat niet echt helemaal nodig is. Dan is de 60 sound van ‘Dull Me Line’ een beter resultaat en gelijk ook een prettig break in het album. De zang is meer een zanglijn en de compositie kent wat meer tempo. Met een country slide begint Sage waardoor het tempo weer vervalt in het eerste deel.
De band heeft meer in zijn mars dan wat men op dit album laat horen. Hopelijk krijgt men weer een kans en is dit een proces om te groeien. We wachten op het vervolg, dat hopelijk iets meer indiepit kent.

Nap Eyes is te zien in Nederland op
4 mei Paradiso te Amsterdam

Indie

Deel via social media: