Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-01-27 07:00:00 • 5 min lezen

Navarone – Oscillation

Navarone – Oscillation Label: Soulfood Eindoordeel: 8,5

De rockband uit Nijmegen kent inmiddels een grote fanbasis. De mensen die Navarone een warm hart toe dragen mogen nu hun hart gaan ophalen. Met dit nieuwe album weet Navarone een grote stap te zetten naar volwassenheid. Het is een stevige rockalbum geworden met mooi uitgebalanceerde melodielijnen. Dit is dan ook de eer aan productieleider Joost van den Broek.

Hij druk de stempel direct op het nummer “Snake”. Stevige kost met lichte uitspattingen in de sound met strijkers en blazers en of die nu uit een keyboard komen, dat maakt hier niet uit. Met “Don’t Belong” wordt de gevoelige snaar gevonden. Twee lichte gitaartjes die mooi gevoelige vocalen begeleiden. Dit herhaalt zich met de close harmony in “Free Together”. Met het stevige “Showdown” en “Shadow” wordt de rocksound aangesproken. De nummers zitten vol spanning en power waardoor de band meer brengt dan ooit te voren. Het “I Will Be Home Soon” is vooral luchtig en het ruim 7 minuten durende slotstuk “Days of Yore” is vooral meeslepend en mooi te noemen. De heren hebben zich muzikaal ruimschoots overtroffen en de zangpartijen van Merijn van Haren doen al denken aan Led Zeppelin meets Soundgarden.

Navarone staat de komende tijd op diverse podia in Nederland 3 maart Vera te Groningen 4 maart Rotown te Rotterdam 9 maart Effenaar te Eindhoven 10 maart Patronaat te Haarlem 11 maart de Helling te Utrecht 27 april Oranjepop te Nijmegen

Deel via social media: