Zoek...
Neal Morse band - The Great Adventure

Neal Morse band - The Great Adventure

Label: Pias

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-01-19 07:00:00 • min lezen

Progrock / Rock
8,5

Neal Morse band – The Great Adventure

De multi instrumentalist uit Amerika weet al jaren albums te maken die als een warme broodjes over de tafel gaan. Het zijn dan wel prog rock broodjes en kennen gretig aftrek. Met zijn broer vormde hij de band Spock’s beard en later de superband Transatlantic.

Inmiddels weet hij onder zijn eigen naam een band bij elkaar te roepen met Mike Portnoy (Dream Theater). Andere bandleden zijn vooral bandleden waarmee Morse live mee op pad ging. Daar waar Morse voorheen veel instrumenten zelf inspeelde weet hij nu dat deze bandleden een meerwaarde is voor het proces.

Neal Morse weet erg mooie verhalen in zijn albums te verwerken. Dit concept wordt een concept album waarbij het hele album een verhaal is. Korte spotify songs zijn dan ook niet passend bij het luisteren van Morse.
De sound is afwisselend en ligt tussen Dream Theater en Marillion. Soms gaat het er even stevig aan toe en soms melodieus pop en rock. Morse weet hier dan ook een goede mix van te maken. Luister naar het ‘Welcome to the World’ waar de verstotene een uitnodiging krijgt tot herstel.
Het zijn dan ook veelal lange songs of songs die in delen opgesplitst zijn. ‘A Momentary Change’  gaat over de bezinning en het moment om je leven te wijzigen en dat is al een heel avontuur op zich. ‘The Great Adventure’ is dan ook de basis voor het gehele verhaal.

Morse weet met Portnoy al snel een tweede Dream theater stuwende sound te creëren maar de afwisseling van toetsen- en gitaar soli geeft een andere sfeer. De reli prog van Morse kent hier weer een mooi verhaal en muzikaal is het prachtig.

Neal Morse is te zien in Nederland op
26 maart 013 te Tilburg

Je kunt dit album  winnen wanneer je een mailtje ovv Neal Morse stuurt naar info@mpodia.nl
noem de drummer van dit album. Inzenden kan tot 24 februari 2019.

Progrock / Rock

Deel via social media: