Zoek...
Neal Morse - Life and Time

Neal Morse - Life and Time

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-02-23 07:00:00 • min lezen

Progressive / Rock
7,5

Neal Morse – Life and Time

Het nieuwe album van de progrocker Neal Morse is vooral smooth te noemen. De Amerikaanse multi instrumentalist van de band Spock’s Beard wisselt zijn band activiteiten af met solo werk. Hier weet hij meer een religieus tintje aan de songs toe te voegen.

Opvallend is dat hij voor zijn live band  met Nederlanders laat omringen en voor zijn opname van albums met Amerikanen inhuurt. Zo was Mike Portnoy een vaste drummer.
Het album Life and Time is inmiddels zijn tiende solo album. Een album vol mooie liedjes met een kop en staart. “JoAnna” en “Living Lightly” zijn al heerlijke songs waarmee je de lente kunt beginnen. De religieuze kant horen we in onder andere  “Good Love Is On the Way” het mooie pianostuk “You Me and Everything” of “He Died at Home”. Of dit voor mensen een dilemma is, is aan hun. De songs zijn nog steeds even goed en heerlijk. Met dit album neemt Morse meer de akoestische gitaar te hand. “Selfie in the Square”, “Lay Low” of “Old Alabama” kennen meer de akoestische invalshoek. Het relaxte album heeft een mooie balans tussen de sounds en instrumenten. De variatie is groot zonder dat het van de hak op de tak gaat. En is een van de rustigste albums van Morse.

Neal Morse en zijn band is te zien
12 juni 013 te Tilburg
13 juni Tivoli Vredenburg te UtrechtProgressive / Rock

Deel via social media: