Zoek...
Neil and Liam Finn – Lightsleeper

Neil and Liam Finn – Lightsleeper

Label: PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-09-04 07:00:00 • min lezen

Dreampop / Pop
7,5

Neil and Liam Finn – Lightsleeper

Het zijn namen die je wellicht kent van horen en zeggen. De Nieuw-Zeelandse act Crowded House kent de broertjes Neil en Tim Finn. Inmiddels heeft Neil Finn al een solo carrière opgebouwd, speelt als extra gitarist zanger bij Fleetwood Mac en is het nu tijd van de herfst jaren voor deze man.

Dat betekend dat hij het in de familie zoekt. Zijn zoon Liam is inmiddels oud genoeg om een muzikale  tegenpool of toevoeging te kunnen worden. Dit geeft een nieuwe uitdaging; Samen een album maken!

Het is ook niet nieuw van zoonlief, hij heeft al enkele albums op zijn naam staan.  De sound in zijn albums is vooral een dromerige elektropopsound met een gitaar en drums. En dit hoor je dan ook vooral op dit album terug. De verwachting kan dan ook afwijken met de realiteit als je een vernieuwde Crowded House verwacht.
‘Where’s My Room’ geeft een mooie combinatie weer wat beide heren bieden. Dat het de titel draagt is omdat het album een heerlijk dromerig album is. Het is een album dat als een geheel en doeltreffend is. De samenzang op ‘Listen’ of ‘Ghosts’ is herkenbaar mooi en licht van aard.

Wanneer je een drummer nodig hebt is het altijd handig om een Mick Fleetwood achter de hand te hebben. Maar het is vooral een album van hun tweeën. Mooi en ingetogen.

De heren komen als duo naar Paradiso te Amsterdam en wel op
vrijdag 25 januari 2019Dreampop / Pop

Deel via social media: