Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-10 07:00:00 • 9 min lezen

Neil Young - BlueNote Cafe

Neil Young – BlueNote Cafe Label: Warner Eindoordeel: 8

Dat Neil Young van vele markten thuis is weten we al enkele decennia lang. Eind jaren 80 had Neil Young het idee om een cd met jazz en blues invloeden met de befaamde Blue Notes op te nemen. Het album “This Note is For You” uit 1988 kreeg lovende kritieken en een tour kon niet uitblijven. Het is dan ook mooi dat het concert in de “BlueNote Cafe” is opgenomen en nu op dubbel cd wordt uitgebracht.

Heerlijke blues met blazerssectie die het slepende gitaarwerk van Young extra ondersteuning biedt. Het brengt een heerlijke live versie van “Don’t Take Your Love From Me” en een ellenlange versie van het slotstuk “Tonights the Night”.

Naast de songs van het Bluenote album “This Notes For You”, “Ten Men Workin’”, ‘Life In The City”, “Married Man”, “One Thing”, “Twilight” zijn er op dit album de “vergeten” songs van het album wel te horen. Zo staan er op dit album maar liefst 7 niet eerder uitgebrachte songs. Allen zijn zeker de moeite waard. “Soul of a Woman”, “I'm Goin'”, “Crime of the Heart”, “Doghouse”, “Fool for Your Love”, “Bad News Comes to Town” en “ Ain't it the Truth” passen in de sfeer van de “Blue Note” album. De songs zijn later weinig of niet live gespeeld. Dat maakt dit album juist bijzonder, naast dat het weer een heerlijk album is om naar te luisteren.

Deel via social media: