Zoek...
Unieke "Limited Edition" van debuutalbum Movement van New Order

Unieke "Limited Edition" van debuutalbum Movement van New Order

Label : Rhino Records

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-04-08 07:00:00 • 2 min lezen

Pop
7,5

New Order - Movement (Definitive Edition)

In de jaren ’80 was de muziek van New Order een begrip. Blue Monday uit 1983 was dé wereldhit maar hun debuutalbum Movement kwam in november 1981 uit. Nu wordt dit album opnieuw uitgebracht in een unieke box met vele extra’s.

Debuutalbum
Gitarist Bernard Sumner, bassist Peter Hook en drummer Stephen Morris vormden na het uiteenvallen van de Britse band Joy Division de formatie New Order. Het debuutalbum Movement werd in 1981 wereldwijd niet met veel enthousiasme ontvangen. In de UK haalde het niet eens de top 10 maar door de jaren heen werd er met terugwerkende kracht toch met veel waardering over dit album gesproken én geschreven. Naast de reguliere versie was er ook een dubbel-cd uitgave maar nu is daar een reïssue om van te watertanden. Verdeeld over LP, CD’s en DVD is dit de ultieme box van dit album.

Unieke box
Deze speciale uitgave brengt naast het reguliere album een geremasterde versie maar ook nog een prachtige collectie van nooit eerder uitgebrachte demo’s, remixes maar ook een aantal unieke live-opnames van de tour die New Order in maakte. Hier vind je live-versies van zowel Europese als Amerikaanse optredens en zo kom je dan van bijvoorbeeld ‘Truth’ een versie in New York maar ook in Manchester. Van nummers als ‘Hurt’ en ‘Senses’ horen we liveversies van drie verschillende optredens. Voor de fan van New Order is dit een must have en voor verzamelaars van “limited Editions” is dit een unieke verzamel box.

 

Pop

Deel via social media: