Zoek...
Niall Horan - Flicker

Niall Horan - Flicker

Label: Capitol rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-01 07:00:00 • min lezen

Pop
7,5

Niall Horan – Flicker

Ja, daar hebben we de andere One Direction zanger. De inmiddels 24 jarige Horan weet na het uiteenvallen van de band ook een solo album te produceren. Net als Harry Styles weet de Ierse zanger er een album van te maken met gladde songs vol ballads.

Het is altijd prettig dat een act vanaf de eerste klanken je te pakken heeft. Het gitaartje van “On the Loose” is aanstekelijk. Met een gladde productie lijkt de rest van de instrumenten er in geplakt te zijn. Maar het is aanstekelijk om vrolijk van te worden. Het gaat dan al snel over tot commerciële powerballadpop als “This Town” en met een vleugje folk, het “Seeing Blind”, waar hij ondersteuning krijgt van de country zangeres Maren Morris.

“Since We Are Alone”, het titelstuk “Flicker” of het “You and Me”, het zijn allemaal gemakkelijk in het gehoor liggende popsongs. Het is dan wel de vraag hoe lang deze songs blijven of dat het album snel in de mainstream vergetelheid raakt. De diversiteit is wat te zoeken en voor deze man is de energie op het album wat verdwenen. Wellicht om dat het voor hem, op deze jonge leeftijd, de zoveelste album is. Het vuur is wat uitgeflikkerd.

Omdat dat weer te laten branden moet er volgens mij iets gebeuren om een goede spannend plaat te maken met inhoud. Al zijn de laatste songs het vuur wat terug komt.Dit heeft Styles toch iets beter voor elkaar. Maar wie weet…

Pop

Deel via social media: