Zoek...
Nick Cave and the Bed Seeds – Lovely Creatures

Nick Cave and the Bed Seeds – Lovely Creatures

Label: Mute

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-18 07:00:00 • 2 min lezen

Alternative / Indie
8,5

Nick Cave and the Bad Seeds – Lovely Creatures

Het is de Australische zanger Nicholas Cave die begin jaren 70 zijn band The Boys Next Door startte. Met het debuut album Door, Door uit 1979 werd de Britse punksound gemixt met de Australische rock. Na bijna 6 jaar aan de weg timmer werd het tijd om de naam te veranderen. Nieuwe ronde nieuwe mogelijkheden met The Birthday Party. De band verhuist naar London waar men zich beter kon ontwikkelen. Na 4 jaar was de rek er uit en nam mede schrijver Mick Harvey en Rowland Howard de benen. Cave pakte deze mogelijkheid op om de band te wijzigen in The Bad Seeds. Een stap waar hij uiteindelijk het meeste succes mee had.

Nu terugkijkend op ruim 30 jaar Bad Seeds, solo and Grinderman is er met Lovely Creatures een prachtig overzicht van de man zijn muzikale creaties. Prachtige songs met een zwart randje waaronder “The Carney”, “Sad Waters” en het mooie “Weeping Song”. De stevige rocksound werd langzamerhand muzikale liedjes waaronder “Papa Won’t Leave You Henry” en “The Ship Song” Natuurlijk mag het duet met Kylie “Where The Wild Roses Grow” niet ontbreken.


Het verhaal houdt met “Push The Sky Away” van het gelijknamige album op.
Met het opvolgende “Skeleton Tree” en een van de topalbums van 2016 in je kast heb je een prachtig overzicht van  deze inmiddels legendarische singer songwriter.

Nick Cave is te zien op 6 oktober in Ziggo Dome te Amsterdam

Alternative / Indie

Deel via social media: