Zoek...
Soundtrack We The Animals nu op CD uit

Soundtrack We The Animals nu op CD uit

Label : Temporary Residence / Konkurrent

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2019-02-16 07:00:00 • 2 min lezen

Instrumentaal
7

Nick Zammuto - We The Animals (OST)

We The Nature is een Amerikaanse film over drie broertjes die in New York opgroeien in een gezin dat gekenmerkt wordt door huiselijk geweld. De bijbehorende Soundtrack, waarvoor Nick Zammuto de muziek schreef en componeerde, is nu uit.

De film is oorspronkelijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Justin Torres waarbij het perspectief vanuit de drie broertjes mooi belicht wordt. De vader komt uit Puerto Rico, de moeder is Amerikaans en hun liefde en relatie gaat vaak gepaard met (huiselijk) geweld. Binnen dat kader zie je de ontwikkeling van de drie jongens. Nick Zammuto (o.a. The Books) schreef en componeerde de muziek, waarbij hij hulp kreeg van Evan Rosado, Josiah Gabriel en nog enkele anderen. De soundtracks bestaat bijna helemaal uit korte, instrumentale stukken die vooral op synthesizermuziek gestoeld zijn en door de korte speeltijd van 1 à 2 minuten wat fragmentarisch kunnen overkomen. 

Soms horen we zelfs een stukje letterlijke tekst uit de film dat vervolgens over gaat in één van de tracks zoals bij ‘You Were Supposed To Find Us’. De enige echt twee “volwaardige” nummers zijn waarschijnlijk ‘It Was My Grave’ dat leunt op zware synths en ‘Fly Away’. Vanwege de over het algemeen vrij korte nummers zal diegene die de film heeft gezien deze soundtrack het best kunnen waarderen. De titelsong ‘We The Animals’ is de afsluiter en ook hier betreft het een muzikale soundscape die een kleine twee minuten duurt en waar we ook de wind horen waaien en de vogels horen fluiten……

Instrumentaal

Deel via social media: