Zoek...
Douwe Bob ‘The Shape I’m In’

Douwe Bob ‘The Shape I’m In’

release 9 november a.s.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-05 07:00:00 • min lezen

NIEUW ALBUM DOUWE BOB 'THE SHAPE I'M IN'

Vandaag maakt Douwe Bob bekend dat zijn nieuwe en vierde album ‘The Shape I’m In’ op vrijdag 9 november uitkomt. ‘The Shape I’m In’ is een openhartig album dat hij schreef gedurende een donkere periode maar waarop de 25-jarige Amsterdamse singer-songwriter verrassend poppier klinkt dan voorheen. De nieuwe single ‘Shine’, een oproep aan iedereen om te vlammen, is een eerste proeve van dit nieuwe geluid en vanaf morgen te beluisteren. Ook de bijbehorende video komt officieel morgen uit.

Liefdesverdriet bracht Douwe Bob ertoe terug te grijpen op zijn eeuwige vlam: de gitaar. De nummers op het album, inclusief de hartverscheurende track ‘I Do’ gezongen samen met Jacqueline Govaert, staan in teken van eerlijkheid, zelfconfrontatie maar ook zelfrelativering. Douwe Bob durft op zijn nieuwe werk een boekje open te doen over zijn meest intieme, soms heimelijke gevoelens. En daarbij schuwt en spaart de singer-songwriter zichzelf niet. Douwe Bob: ‘Ik zweer dat het me lukt om te vechten tegen mijn eigen demonen. Ik hoop dat anderen daar wat aan hebben’. Bemoedigingen zijn ook te horen in de single ‘Shine’. Voor de hoofdrol in de video vroeg Douwe Bob de jonge modeontwerper in spe Yens Xin, die een pak voor hem ontwerpt. 

Hoewel zijn roots nog steeds hoor- en voelbaar zijn, springt Douwe Bob op ‘The Shape I’m In’ in de muzikale tijdgeest van nu, getuige ook zijn samenwerking met producer Thijs van der Klugt van het Haarlemse producers- en electroduo Baskerville. ‘Dit is een break up-plaat waarop je kunt dansen’, aldus Douwe Bob.

Live
Op vrijdag 9 november gaat ‘The Shape I’m In’ tour van start. De tour begint in Leeuwarden (Neushoorn) en voert onder meer langs Den Haag (Paard), Haarlem (Patronaat), Groningen (Oosterpoort) en Utrecht (TivoliVredenburg) om af te sluiten in de Amsterdamse Paradiso.

Deel via social media: