Zoek...
Don't Let Up is het nieuwe album van Night Rangers

Don't Let Up is het nieuwe album van Night Rangers

Label: Frontiers

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-04-01 07:00:00 • 2 min lezen

Rock
8

Night Ranger – Don’t Let Up

Het is inmiddels alweer 35 jaar dat de American rockact Night Ranger aan de weg timmert. Begin dit jaar verscheen het jubileum album “35 Years and a Night in Chicago”. Een prachtig overzicht van hun songs door de jaren heen.

Met “Don’t Let Up” weten Brad Gilles, Kelly Keagan en Jack Blades hun sound naadloos aan te sluiten op hun vorige werk. Toch is het in het geheel een verfrissende sound te noemen. Het idee dat vele rockers deze band misschien vergeten zijn, zijn de bandleden te vinden als gastmuzikant op diverse albums.
Het klinkt allemaal vertrouwd met “Fool Again” en “Say What You Want”. Lekkere uptempo meezingers en de band laat horen dat men het gitaar spelen nog niet is verleerd. De drive op "Running Out Of Time" en "Day and Night" zijn weer heerlijk ouderwets te noemen.

Dat dit soort rockbands een patent hebben op de mooiste ballads, dat mag duidelijk zijn want de hele top 2000 staat er vol van. En dan hebben we het nog niet over de ballads van Night Ranger die in het verleden al prachtig waren. Ditmaal staan ze wat verder in de setlist van het album. "We Can Work It Out” en “Nothing Left of Yesterday” geven weer hoe de band in elkaar steekt. De goodwill is er om er weer wat moois van te maken. Met dit album is de eerste stap hierbij gezet.

Laat nu maar die oversteek naar Europa komen, dan kunnen we eindelijk deze top rockact eens live bewonderen.

Rock

Deel via social media: