Zoek...
Nils Frahm – All Melody

Nils Frahm – All Melody

Label: Erased Tapes

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-04 07:00:00 • min lezen

Alternative / Jazz
6,5

Nils Frahm – All Melody


Wanneer de producer en multi-instrumentalist Nils Frahm in de Berlijnse studio gaat verbouwen, heeft hij de controle over zijn eigen opnamen. Frahm begint zijn album dan ook met de nieuwe orgelpijp die hij hierin heeft gebouwd

Het gaat in All Melody ook alleen om de melodieën die hij ten ore brengt. Een instrumentaal album dat je meeneemt in allerlei soorten van melodieën en geluiden die optimaal om het album zijn gezet. De verbouwing van de studio geeft een uitdaging om nieuwe geluiden tot muziek te brengen. Het neemt je dan ook mee in de uitdaging van Frahm.
Of het nu het titelstuk is of “#2”. De ruim 9 minuten durende songs zijn gedompeld in muzikale spanning van piano en stilte.
“Kalaeidoscope’, “Sunson” en “A Place” doen het nog even netje over in een overtreffende trap van rond de 9 minuten. Het neemt je mee in alle facetten van gecontroleerde stilte vs muzikale invulling.

Alleen is het even de durf nodig om een album als dit je eigen te maken en je te laten gaan in de muzikale invulling van deze Noorse meester.

Alternative / Jazz

Deel via social media: