Zoek...
Nils Frahm – Empty

Nils Frahm – Empty

Erased Tapes/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-25 07:00:00 • min lezen

Electronic
7,5

Nils Frahm – Empty

De Duitse elektro componist weer al enige tijd de wereld van de muziek te ontroeren. Met zijn samenwerking met o.a. Peter Broderick, Olafur Arnals die tevens een album op de releaselijst hebben staan, weet deze Nils Frahm voor sfeerplaatjes van de songs te maken.

Dit doet hij ook op zijn nieuw album Empty dat deze week verscheen.  Het is het elfde album van Frahm en was eigenlijk bedoeld om dit in maart al uit te brengen. Maar de lock downs brengen de vertragingen en gelijk ook de inspiratie voor muziek en de productie daarvan op gang. Voordat we overspoeld raken van muziek dat nu in de achterkamertjes wordt gemaakt, moet eerst dit de deur uit.


De songs zijn instrumentaal en veelal piano getint. De sprankelend klanken van ‘No Step On The Wing’ en ‘Shine’ worden afgewisseld met rust van ‘The Big O’ en de ‘First -’ en ‘Second Defeat’.  Adembenemend stil en meeslepend alsof de film vanzelf op de je netvlies verschijnt. Maar als de film korter is dan de muziek blijft er nog een stukje cd over…

 

Electronic

Deel via social media: