Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-31 07:00:00 • 5 min lezen

Noam Vazana - Love Migration

Noam Vazana – Love Migration Label: eigen Eindoordeel: 7,5

Nu Israël een inval doet op de Palestijnse Gazastrook, komt Noam Vazana in een lastige tweestrijd terecht. De zangeres met Palestijns en Israëlisch ouders is geboren in Jeruzalem. De heilige stad kon haar daar niet houden en Noam trok de weide wereld in. Uiteindelijk kwam ze via Duitsland in Nederland terecht. Met een koffer vol muzikaal talent vond ze haar rust en liefde in dit kleine landje.

Haar talent achter de piano brengt prachtige liedjes. Met “Waiting” brengt ze iedereen in verroering. Haar stem past in dit nummer als gegoten. Het is niet alleen een piano dat deze cd beslaat. Het drumgeroffel start het album met een popsong, “Moonlight”. “Urban Sketch” springt er uit door het ritme in de compositie te laten afwijken van de rest van de songs. Haar trombone spel krijgt op het album de ruimte in het Hebreeuws nummer vertaald “Come with me)”, al ligt haar hart bij de piano. De cello krijgt een solo in het “When I dream”. De keus van de verandering van instrumenten breken het album in positieve zin.

De singer songwriter brengt laidback pop dat direct doet denken aan Tori Amos en Fiona Apple met de hoge uithalen die we kennen van Kate Bush. De teksten zou je verwachten dat die over haar bijzondere achtergrond zou gaan, maar haar keus om te schrijven over de liefde staat bij haar voorop. Opvallend is de goede mix van het album door alle instrumenten op het juiste moment de juiste balans te geven.

Deel via social media: