Zoek...
Nordic Giants – Amplify Human Vibration

Nordic Giants – Amplify Human Vibration

KScope / Bertus

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-11 07:00:00 • min lezen

Alternative
8

Nordic Giants – Applify Human Vibration

Het duo van Nordic Giants is vooral bekend van hun extravagante live shows. Jake Reid en Cate Ferris werden als zangers gevraagd voor hun debuut Ep. Alles goed doordacht begonnen Loki en Roka uit Engeland hun loopbaan in 2010. De optredens waren in mystiek gehuld. De songs waren instrumentaal en inspirerend voor muzikanten en filmmakers. Dit is met het nieuwe album Amplify Human Vibration niet anders.

Het album is een soundtrack voor een korte film met de gelijknamige titel. Met “Taxomony of Illusions” opent het duo het album vol verhaal en powerpop. Dat met de “First Light of Dawn” al meer zweverig en passend bij het nummer terug gaat naar waar het duo in gespecialiseerd is. De composities uitgewerkt op synthesizers vol klanken met spanning. Zo nu en dan met heldere en dringende pianostukken in “Spirit” en het mooie zanggeluid van Freya.  Door haar zangpartijen breekt het album in een positieve zin met “Reawake”.
Het album is alsof een War of the World verteller het album aan elkaar praat.  Mooi, meeslepend en een goede opvolger van het al verrassende “A Seance of Dark Delusions”.

Nordic Giants is te zien in Nederland op
29 november W2 te Den Bosch

Alternative

Deel via social media: