Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2016-02-03 07:00:00 • 3 min lezen

Nordic Union - Nordic Union

Nordic Union – Nordic Union Label: Frontier Eindoordeel: 8

Nordic Union is een unie van Scandinavische rockmuziekanten. Het zou als een een superband kunnen worden betiteld, al gaat het hier maar om een duo. Het is dan ook meer een samenwerking van de Zweedse rock singer- songwriter en producer Erik Martensson van Eclipse en W.E.T. met Pretty Maids zanger Ronnie Atkins.

Daar waar Ronnie Atkins zijn prioriteiten nog steeds bij Pretty Maids legt, kan hij dit uitstapje niet voorbij laten gaan. Pretty Maids brengt nog met regelmaat albums uit, maar de populariteit ligt bij hun beginjaren met het album “Red, Hot & Heavy”. De ruwe zang van Atkins valt heerlijk binnen de melodic rock en juist daar is waar Martensson zijn kracht ligt. Als producer en schrijver voor Survivor Jami Jamison, Dalton, Escape en W.E.T weet hij een goede reputatie op te bouwen.

De popballad “Every Heartbeat” is een juweeltje dat je alleen in deze rocksound terug vind. Het Foreigner/ Scorpions achtige op bouw is niet nieuw maar zeker effectief raak. De powerrock met “The War Has Begun”, “21 Guns” en “When Death is Calling” brengt de melodic rock naar een powerpop sound met koortjes en de niet ontbrekende gitaarsoli. Het is energierijk en een must have album voor de classic rock fans.

Deel via social media: