Zoek...
Nordic Union - Second Coming

Nordic Union - Second Coming

Label: Frontiers rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-12-02 07:00:00 • min lezen

Melodic Rock
8

Nordic Union – Second Coming

Wanneer de melodische rock fans de namen Erik Martensson en Ronnie Atkins voorbij horen komen gaat er bij hen wellicht een lichtje branden. Voor de rest van de bevolking blijft het donker. Als Vikingen van het eerste uur zullen ze alle rockharten veroveren. Al is Nordic Union voor hen een project naast hun eigen acts.

De samenwerking van dit Scandinavisch duo brengt nu het tweede album. De gitarist en multi instrumentalist van W.E.T en Eclipse produceert tevens dit album. Ronnie Atkins maakt furore als zanger van de Deense rockact Pretty Maids en Magnus Ulfstedt is als drummer ingevlogen hierdoor staat de Zweedse en Deense flag prominent op de hoes.
Het album bevat dan ook heerlijke rocksongs. De rocksound van Pretty Maids wordt door Erik commerciëler en meer melodieuzer waardoor het voor het grotere publiek toegankelijker wordt.
Het duo weet misschien niet iets nieuws te brengen maar met ‘New Life Begins’, ‘It Burs’ en ‘The Final Break’ weten ze overtuigend de melodische rock te brengen waar het ook moet zijn. Heerlijke riffs, lekkere tempo en rauw waar het nodig is.

Melodic Rock

Deel via social media: