Zoek...
Nothing But Thieves – Broken Machine

Nothing But Thieves – Broken Machine

Label: RCA/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-08 07:00:00 • min lezen

Rock
8

Nothing But Thieves – Broken Machine

De Engelse indie rockers uit Essex doen in middels alweer vijf jaar mee. Met hun stevige melodieuze gitaarrock kunnen Conor Mason en de zijnen zich goed meten met o.a. Muse, waarmee ze als support act hebben getourd. De afwisseling van stem en kopstem is hierbij ook herkenbaar. Na het titelloos debuut uit 2015 horen we nu dat de band gegroeid is tot een zelfverzekerde rockact die de festivals en stadions kan bespelen.


Broken Machine is dan ook een heerlijk album dat al begint met het heerlijke “I Was Just A Kid” en daaropvolgende single “Amsterdam” waarmee de band met gemak een hele schare festivalgangers mee in beweging krijgt.
Met het meer intensere “Sorry” weet de band de popballad dicht bij de luisteraar te krijgen en krijgt het een sfeer dat doet denken aan de popsongs van Pink, wat men even doorzet in het aanstekelijke titelnummer ”Broken Machine” en “Soda”.  Na een stevig begin wordt de band geleidelijk door het album meer commericieler met zachte songs die erg pakkend zijn.
Het is dan ook een nieuwe band waar we rekening mee moeten houden als het gaat om de hitpotentie en als hoofdact voor festivals voor 2018.

Nothing But Thieves is de komende tijd te zien
24 november Ziggo Dome  te Amsterdam

Rock

Deel via social media: