Zoek...
Nothing But Thieves – Moral Basic

Nothing But Thieves – Moral Basic

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2020-10-26 07:00:00 • min lezen

Alternative
7,5

Nothing But Thieves – Moral Basic

De alternatieve rockact Nothing But Thieves uit Engeland weet hun derde album te presenteren. De band wist met Sorry al een grote hit te scoren en op dit nieuwe album is Everybody’s Going Crazy de runner up single die in maart is verschenen. Maar ja door de corona tijd zijn inmiddels ‘Real Love Song’, Impossible’ en nu ‘Phobia’ al op single verschenen

Niet dat de band gebrand is om hits te scoren, maar het helpt en schept gelijk ook verwachtingen. Hun maatschappelijke teksten zijn in de songs verwerkt. Zo start de band met het noise nummer ‘Unperson’, Veel volle gitaren en elektro beats gevuld met drums is de basis voor de song op dit album.

‘This Feels Like The End’ met een tussenstuk dat doet denken aan Paradise By The Dashboardlight van Meatloaf, maar nu met wat meer maatschappelijk inhoud.
Het meest pakkend nummer dat dicht bij ‘Sorry’ ligt is het ‘Free If We Want It’. Het heeft de meest poppy sound van alle songs. Natuurlijk is de dance rock sound van hen optimaal aanwezig in de songs en is ‘There Was Sun’ een van de meest opzwepende songs van dit album.

Een prima album maar de sound is vooral vol en de songs herhalen zich een beetje, waardoor de nieuwigheid er wat vanaf is. Toch trekt men tekstueel goed van leer, maar dit wordt door de sound weer overschreeuwd ten opzichte van wat men wil vertellen.

Alternative

Deel via social media: