Zoek...
Odd Couple – Yada Yada

Odd Couple – Yada Yada

Label: Cargo Records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-03-15 07:00:00 • min lezen

Electronic / Pop / Progressive
6,5

Odd Couple – Yada Yada

Het is het Duitse kwartet dat onder de naam Odd Couple de wereld rondgaat. De serie uit de jaren 70 met dezelfde naam blijkt een inspiratiebron te zijn voor deze heren. Inmiddels is hun experimentele sound verschoven naar een vorm waar een kop en staart aan zit. Op dit derde album weet de band de kaders aan te brengen.

Gelukkig is het binnen de kaders nog ruimte om de expressie te tonen. Het openingsnummer ‘Bokeh 21’  is de Duitse zang als spoken zang opgenomen. Met uitgesproken saxofoon en toetsten solos weet de band het vooral te zoeken in de herhaling. Dit horen we in alle songs terug. Of het nu om de ruwe gitaarrif van ‘Yada Yada’ gaat of de variaties op het riffje in ‘Katta’, uiteindelijk wordt het wat voorspelbaar. ‘Vielfrass’ en het meer popnummer ‘Robotik’ kenen een andere compositie en valt dan ook direct in het geheel op.

Maar in het geheel is het geen uitdagend album. Men is wat aan het zoeken binnen de kaders om soms wat krampachtig uit het systeem van het nummer te springen. Daar wordt het alleen maar gekunsteld van. Dat is jammer.

Electronic / Pop / Progressive

Deel via social media: