Zoek...
Olafur Arnalds - Eulogy of Evolution (re-release)

Olafur Arnalds - Eulogy of Evolution (re-release)

Erased rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-09-03 07:00:00 • min lezen

Electronic / Klassiek
8

Olafur Arnalds - Eulogy of Evolution (re-release)

Het is de IJslandse multi instrumentalist Olafur Arnalds die zijn debuutalbum Eulogy of Evolution het 10 jarige jubileum viert. De voormalige drummer kon niet echt doorbreken met zijn rock metal bands waar in hij speelde. Olafur koos voor de toetsen en eigen producties en heeft hier wel succes mee. In Nederland kennen we de muziek van de man meer uit de serie Broadchurch.

Met Eulogy of Evolution horen we Olafur vooral de rust in de pianostukken. Het is een tegenreactie van de bands waar hij voorheen in speelde, al gaat het bij de metalrock ook veelal om de rustpunten zodat het andere bombastischer gaat klinken. Dat geldt in zekere mate ook voor dit album.
Olafur weet aan het eind nog even van leer te trekken met de hectische powersound zodat iedereen weer wakker wordt, nadat hij ruim een half uur iedereen in rusttoestand heeft gebracht.
De meeslepende melodielijnen zijn prettig naar te luisteren. Ze klinken gemakkelijk in het gehoor, waardoor dit album een aanrader is om de overstap te maken naar de klassiekere hoek binnen de muziek. Naast de gangbare melodielijnen en psychedelische invalshoeken, heerst er een sfeer van perfectie en een eigentijdse klassiek geluid.
Zeker de moeite waard om het te beluisteren wanneer je een rustmoment hebt

Electronic / Klassiek

Deel via social media: