Zoek...
Old Crow Medicine Show – 50 Years of Blonde on Blonde

Old Crow Medicine Show – 50 Years of Blonde on Blonde

Label: Columbia / Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-03 07:00:00 • 2 min lezen

Blues / Folk / Pop
7,5

Old Crow Medicine Show – 50 Years of Blonde on Blonde

Het is inmiddels 50 jaar geleden dat Bob Dylan zijn album Blonde On Blonde uitbracht. Het zevende album van Dylan verscheen op dezelfde dag als het legendarische Pet Sounds van de Beach Boys. Door de tijd blijkt dat dit album dat Dylan samen met the Hawks (later The Band) met Robbie Robertson en Al Kooper, een van de belangrijke albums van Dylan en de muziek in geheel werd. Zijn overstap van akoestische songs naar elektrische gitaar bracht in die tijd nogal wat rumoer.

De Amerikaanse folkband Old Crow Medicine Show uit Nashville greep deze gelegenheid aan om het Dylan album integraal live te gaan spelen. Afgelopen jaar is heeft deze band op 12 & 15 mei dit jubileum gevierd met 2 live shows. Hiervan is er nu een album uitgekomen en we kunnen zeggen dat het meer dan geslaagd is.
Het album heeft dezelfde sfeer als het origineel en de zangpartijen liggen zo dicht bij het origineel dat het een zeer goed alternatief is om deze songs weer live te bewonderen. Hier en daar zijn er wel passende wijzigingen gedaan, maar passend is de geest van het album. Inmiddels zal Bob Dylan deze songs niet meer (kunnen) live gaan vertolken.
Met deze band zijn de songs “Stuck Inside of Mobile”, “I Want You” en “Just Like A Woman” live in ere hersteld en kunnen de live shows van hun weer gerust door veel Dylan fans worden bezocht. Zeker dat de bezoeker met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Old Crow Medicine Show is komende maand te zien op
vrijdag 30 juni Paradiso te Amsterdam

Blues / Folk / Pop

Deel via social media: