Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-09-25 07:00:00 • 6 min lezen

Orange Skyline - An Introduction

Orange Skyline – An Introduction… Label: Caroline Eindoordeel: 7,5

Alles lijkt voor deze Groningers op de juiste plek te vallen. De band mag zich presenteren op Noorderslag, werd Serious Talant en de singles “Rapture” en “I Don’t Mind” (niet op het album) hebben het goed gedaan. Nu was het nog het wachten op een album. De band die voorkort zich nog maar amper kon voorzien dat ze een hit zouden scoren, gewoon omdat men nog druk bezig was om de instrumenten te ontdekken. De naam van de band komt van het nummer “Bold As Love” van Jimi Hendrix, waar Orange wordt bezongen.

Met lef en hard werken kom je er dus. Maar er zit hier ook veel geluk bij. De heren zijn jong, wat voor 3FM een must is en frontman Stefan van der Wielen brengt de sfeer van de brutale Britpop over op het publiek. Als fans van Oasis en Libertines dan weet je van je kunt verwachten.

De typerende Britpop sound weet men goed op dit album te krijgen. Van de jaren 60 sounds in Rapture tot een postpunk van “Zeitgeist”, het zit er allemaal in. Misschien soms simpel maar wel recht voor zijn raap. In het slow nummer “In My Head” blijft men wat zoekende, maar over het algemeen is het een prima debuut!

Deel via social media: