Zoek...
Original Soundtrack – The Lion King (2019)

Original Soundtrack – The Lion King (2019)

Label: Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-07-21 07:00:00 • min lezen

Urban
7,5

Original Soundtrack – The Lion King (2019)

It’s the Circle of Life zong Elton John voor de eerste animatie film van the Lion King. Het werd een groot succes. Zowel de film als de soundtrack vol prachtige liedjes over de wijsheden van het leven.
Dit had Elton John geschreven nadat hij turbulent leven achter zich had gelaten. Al realiserende dat het leven zo voorbij kan gaan en dat er dan weer iemand komt die dat leven weer overneemt.

Dat alles in het leven vergankelijk is, is als een circle of life. Zowel het goede als het kwade, alles komt terug in een nieuw jasje. Dat geldt ook voor de remakes van de animatiefilms van toen. Inmiddels zijn de kinderen van toen groot geworden en hechten zich aan de handvatten van het verleden. Of het nu oude mannen zijn die terugblikken of 30 plussers die teruggrijpen naar hun kindertijd. Het systeem is en blijft hetzelfde en goede herinneringen wil men doen herleven.

Dit is de insteek van deze revival van deze reality -animation movies.   Hier hoort natuurlijk ook een passende soundtrack bij. Hiervoor heeft men de leading role bij Beyonce neergelegd.
een album vol hiphop met Kendrick Lamar, Jay Z, en Pharrell Williams. Met deze namen heb je een mooi album, al zijn van de 27 songs de helft interudes van een 40-50 seconden. Hiervan zijn vaak de eerste seconden stilte. Daarnaast kent het album songs van een gemiddelde van 3 minuten. Kortom het album geeft een vertekend beeld als het gaat om het aantal songs en tijdsduur.
Gelukkig weet Beyonce met ‘Mood For Eva’, ‘My Power’, ‘Otherside’ en ‘Spirit’ het album enig belang te geven. Dan is haar docufilm en live album ‘Homecoming’ van dit jaar interessanter.  
Jammer genoeg is het niet het gedroomde soundtrack wat men ervan verwacht.

Urban

Deel via social media: