Zoek...
Otherkin -  OK

Otherkin - OK

Label: Rubyworks records

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-10-16 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie
7,5

Otherkin - OK

Het is allemaal OK met de Ierse grungerockers van Otherkin. Het debuut album is inmiddels gelanceerd en krijgt een positieve respons. Dat is dan ook terecht. Het album is vanaf de eerste songs lekker energierijk en aanstekelijk.

“Come on, Hello” is het tweede nummer dat uit de speakers dendert. Ook dit nummer ligt dicht bij de Nirvana songs van Nevermind en the Libertines. Het Hello is wel een trigger om dit naast de Teenage song van het Nevermind album te leggen. Net als “Treat Me So Bad” is “Ay Ay“ lekker rockend en aanstekelijk. De catchy melodielijnen van de ruwe gitaren geven de power van de songs weer. Daaronder de heerlijk pompende bassen en het stevige drumwerk. De band zoekt het allemaal in de veilige kant van de grunge maar daardoor is het allemaal voorspelbaar lekker. Of het nu “’89”, “Yeah, I KNow” of REACT als titel heeft. De opzet is dat er in alle songs een lekkere drive moet zitten en dan rustig beginnen zodat het na het intro met tekst los kan gaan.  Tekstueel is het nog niet zo doordacht als Cobainm maar muzikaal is het een lekkere aanwinst op de poppodia en festivals.

En de drive hebben ze voor alle songs ook gevonden hoor, het is  dreigend, fris en dan weer pompend als of hun leven er vanaf hangt. Het geeft de energie weer dat van de plaat spat en live zal de band dit goed overbrengen .

Otherkin is komende weken te zien in
3 november Sugar Factory te Amsterdam
4 november Vera te Groningen
  

Alternative / Indie

Deel via social media: