Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-07-17 07:00:00 • 5 min lezen

Otis Gibbs - Souvenirs Of A Misspent Youth

Otis Gibbs - Souvenirs Of A Misspent Youth Label: Bertus Eindoordeel : 8,5

Mannen met baarden uit vervlogen tijden, verstopt on the countryside van het Amerikaanse platteland. Dit brengt authentieke country blues dat diep in de de ziel is verankerd. De singer songwriter uit Nashville heeft met Ian Hunter in UK getourd en daarmee de stap gemaakt naar Europa. Zijn vrouw Amy Lashley is net als Otis Gibbs verankerd met de folk en als zangeres is zij ook op het podium te vinden.

De banjo met de viool wordt direct geïntroduceerd in het openingsnummer “Cozmina”. Maar het is niet allemaal banjo folk. Deze instrumenten kom je veelvuldig en onafhankelijk op dit album tegen. De countryblues is in vele diversiteit op het album te vinden. “Back In My Day Blues” is een heerlijk nummer waar hij terug gaat in de tijd waar hij terug kijkt op de souveniers van het verleden. De verhalen van Otis Gibbs zijn mooi verwikkeld in de songs. ”It Was A Train” kent een passend drumshuffeltje dat geheel past in het nummer. De trein krijgt een vervolg in het banjo bluegrass nummer “The Darker Side Of Me”.

Het is juist de verhaal vertellende songs die het album mooi maakt en Otis Gibbs zijn prettige stem draagt daar zeker aan bij. Het gat tussen de folk van Billy Bragg en Bruce Spingsteens bluessongs wordt met dit album gevuld. “No Rust On My Spade” doet denken aan de oude Springsteen die de nummers van Seegers nog eens onder handen neemt. Prachtig nummer dat alle lof voor Gibbs is. En dat geldt voor het gehele album. Zo hoort een bluesfolk album gemaakt te worden!

Deel via social media: