Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-03-12 07:00:00 • 3 min lezen

Ozark Henry - Paramount

Ozark Henry - Paramount Label: Sony Music Eindoordeel: 8

Het Nationaal Orkest van Belgie wilde haar grenzen verleggen. Iets wat het Noord Nederlands Orkest en het Metropool Orkest al enige tijd doen. De klassiek even aan de kant leggen en de uitdaging aan gaan met de huidige popmuziek. Met dat gegeven vroeg het gerenommeerde orkest hun cult icoon Ozark Henry om deze uitdaging aan te gaan. Dat allemaal in het kader van het 75 bestaan.

Het resultaat is “Paramount”, een album dat een super kwaliteit kent als het gaat om de mix. Men heeft de gebruiken van de film industrie overgenomen en is het album nu in 5.1 en 7.1 surround gemixt. Hierdoor wordt de diepgang van het orkest meer uitgebalanceerd en komen bijvoorbeeld de blazers meer uit de muziek waar het nodig is. Dit is te horen in een mooie uitvoering van David Bowie’s ”Heroes”. De filmsound komt op het ”Grace” en “Love is Free Interface” zo naar voren, dat je bijna in de bioscoop zit. De soundtrack van Henry zijn eigen songs geeft een mooi overzicht van hoe je anders met de nummers om kunt gaan. Hier en daar bombastisch, maar ook mooi gevoelig uitgebalanceerd door het gehele orkest ( At Sea).

Een mooi geslaagd project dat gepaard gaat met gaat met 3 shows in België. Vandaag in Charleroi en morgen nog in Oostende. In November komt er nog een concert dat niet uitverkocht is in Antwerpen. Wellicht volgen er nog enkele shows in het najaar.

Deel via social media: