Zoek...
Paal Flaata – “Love & Rain”

Paal Flaata – “Love & Rain”

Blue Mood rec. / PIAS

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-09 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Paal Flaata – “Love & Rain”

De afgelopen jaren heeft de Noorse zanger Paal Flaata (Midnight Choir) diverse tribute albums uitgebracht. Ze zijn zeker niet slecht en is voor ons altijd een aanbeveling geweest om te luisteren. Deze keer komt er een nieuwe bij.


In plaats van een act een tribute te geven gaat Flaata nu over tot een serie songs. Good old guilty pleasures kunnen we wel zeggen. “The Comedians” van Elvis Costello, “For the Good Times” van Kris Kristofferson of het titelstuk van Chip Taylor. Alle songs klinken weer als een klok. De diepe volle stem van de maan is een uit duizenden. De afgelopen week heeft Flaata Amsterdam aangedaan voor een concert. Het album geeft dezelfde sfeer wat de jaren 70 songs vandaan komen. Het klinkt warm en vul van geluid zonder dat het druk in de composities wordt.
Don McLean’s “And I Love You So” kent dezelfde warmte als het origineel en Flaata weet weer een verrassende song uit zijn archief te lanceren. Charlie Rich’s Feel Like Going Home is dan ook een mooie afsluiter voor dit album. Het is wederom een cover album, maar op een een of andere manier kan ik het van deze man hebben. Nu Johnny Cash er niet meer is, is dit zeker een prettig alternatief.

Tevens komt er komende week een trilogy cd-box van Flaata uit.

Pop

Deel via social media: