Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-02-05 07:00:00 • 10 min lezen

Paal Flaata – Wait By The Fire

Paal Flaata – Wait By The Fire Label: Blue Moon rec. Eindoordeel: 7,5 Met het album “Wait By The Fire” doet de zanger van Midnight Choir, Paal Flaata, een ode aan Chip Taylor. Deze Amerikaanse songwriter scoorde een enorme hit in de jaren 60. The Troggs scoorde de hit “Wild Thing” .

Natuurlijk weet Flaata dit nummer te omzeilen omdat er genoeg prachtige songs van Taylor zijn te vinden. Dit lukt hem niet met het “Angel of the Morning” waarmee Juice Newton een millionsellers hit mee scoorde. Hij weet dit wederom tot een heerlijk nummer te maken. Intiem en charming. Net als “He Sits At My Table” dat je beeldend meeneemt in het verhaal van een slecht nieuwsgesprek over de gebeurtenissen in de buurt. Het aangrijpende “Graceland Souveniers” kent geen verdere uitleg en “This Darkest Day” zegt qua titel genoeg waar het over gaat. Muzikaal is het mooi en meeslepend.

Voor ons is Paal Flaata een onbekende zanger, maar met een heerlijke stem en kennis van muziek hoe je de liedjes wel mooi kunt coveren zonder dat het de identiteit ervan verliest.

Deel via social media: