Zoek...
Pablo Dylan - Fortitude

Pablo Dylan - Fortitude

Label : Columbia

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-08-20 07:00:00 • 2 min lezen

Blues / Folk / Singer-songwriter
7,5

Pablo Dylan - Fortitude (EP)

De tweede EP Fortitude van het drieluik van Pablo Dylan, de kleinzoon van Bob Dylan, is uit. De folkrockmuzikant en instrumentalist zoekt zijn eigen weg in de muziekwereld en geeft op deze tweede EP zijn visie op een aantal maatschappelijke problemen in de VS.

George Floyd
Fortitude is de tweede EP van een drieluik. Eerder bracht hij al ‘Solitude’ uit over eenzaamheid en herinneringen en de derde zal de titel ‘Renaissance’ meekrijgen. Dit tweede deel staat vooral in het teken van de gebeurtenissen en maatschappelijke ongelijkheid in de VS en mede naar aanleiding van de dood van George Floyd. Zelf zegt hij hierover: “I am a deep believer in the promises laid out in the Declaration of Independence, but unfortunately for most of the population those promises were never realized. It is this discrepancy that I feel my most sacred duty as an artist is to comment on.”

Rauw randje
Als kleinzoon van de illustere Bob Dylan zijn de verwachtingen waarschijnlijk maar evengoed niet vanzelfsprekend hoog. Toch heeft hij het talent in zijn genen zitten en met deze vijf nummers levert hij met zijn ietwat rauwe stem een mooie EP af waarbij Folk-, Blues- en Americana-invloeden makkelijk te herkennen zijn. ‘I Descend My Westward Courd’ is lekker uptempo en mooi georkestreerd en met het ‘Bluesy ‘Ward No. 9’ legt hij de vinger op het Amerikaanse gevangeniswezen. ‘I Shoud’ve Know’ is het bewijs dat de appel echt niet ver van de boom valt en op dit mooie nummer lijkt het alsof we een jonge Bob Dylan horen. Pablo laat bij de laatste twee tracks, ‘Shadow Of The Guard’ en ‘The Massacre At Port Pillow’, alle schroom varen en met zijn schurende stem en de wat stevigere sound wordt de urgentie en zijn boodschap duidelijk.

Eindoordeel
Deel II van de aangekondigde trilogie is dus nu een feit en het is nu wachten op het derde deel. Dylan is net als zijn opa niet zo zeer op zoek naar commercieel succes maar veel meer op zoek naar zijn eigen creatieve en muzikale identiteit. Fortitude is veelbelovend en we kijken dan ook uit naar het derde deel zodat we het totale plaatje kunnen beoordelen en beluisteren. Veel luisterplezier.

Blues / Folk / Singer-songwriter

Deel via social media: