Zoek...
Pablo van de Poel & Satellite June– Americanalog

Pablo van de Poel & Satellite June– Americanalog

Label: Electrosaurus rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-08-27 07:00:00 • min lezen

70's sound / Americana / Blues / Pop / Soul
8,5

Pablo van de Poel & Satellite June– Americanalog

De gitarist en zanger van de Nederlandse bluesrock band DeWolff weet zich steeds weer te vernieuwen. Zijn honger naar de muziek is groot en dat zien we graag. Hij reisde naar het beloofde land van blues en samenzang, de Verenigde Staten van Amerika. De omgeving en de reis is een inspiratie om prachtige songs te maken. Dat legt hij nu vast in het logboek Americanalog.

Samen met de leden uit zijn band en the Dawn Brothers (die in oktober met de plaat 'Classic' komen weet Pablo een prachtig album te maken. De Americana sound met een vleugje country en western in ‘Then It’s Gone’,  de 70’s pop van ‘Above the Stars’ of de soulblues van ‘Step On The Gas’ zijn heerlijke songs die boven het gemiddelde uitstijgen. Nu was het recente album van DeWolff al een heerlijke plaat, ditmaal weet van de Poel zijn vrijheid van componeren in de songs te verwerken en is hij los van stigma van DeWolff. Hierdoor zijn de songs fris en uiteenlopend. De country-blues met steel gitaar wordt de  ‘Turquoise Trail’ afgelegd.

Deze trail wordt afgelegd met zijn vrouw Nikki, die als beroepsfotografe (Satellite June) de foto’s van de reis neemt. Dit wordt een bundel  en je hebt een prachtige herinnering en een inkijkje hoe de reis is verlopen.  Om de foto’s goed uit te laten komen kies je voor de muziek een lp. Dan is het plaatje rond.

Komende zondag doet Pablo met zijn band de twee meter sessie om songs van het album live te vertolken en presenteert men het fotoboek. De echte foto’s laten ze thuis.

70's sound / Americana / Blues / Pop / Soul

Deel via social media: