Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2014-09-15 07:00:00 • 8 min lezen

Paceshifters - Breach

Paceshifters – Breach Label: Rough trade /Bertus Eindoordeel: 7,5

Een wat onbekende Nederlandse act is Paceshifters. De ruwere aternatieve rockact doet door de zang en gitaren wat denken aan Nirvana en hun helden Supersuckers. De single “Drone” nu is uitgeroepen tot de nieuwe 3FM Serious Talant act. En dat is zeker waar. De band heeft dit jaar al op Pinkpop, Paaspop en Buma Rocks gespeeld, werd support act voor o.a. Anneke van Giersbergen en The Temperance Movement en de afterparty van Queen of The Stone Age.

“Breach” is inmiddels hun derde album. Heerlijke rauwe rock met een tipje blues. ‘Nothing You Can Do” en “State Of Mind” zijn heerlijk uptempo en energieke rocksongs die met volle overgave wordt gespeeld. Al klinkt er hier ook de onrust in van deze jonge honden. Al is de balans iets meer gevonden (“Born” en ‘Running”) ten opzichte van hun vorige albums. De gretigheid is zeker op het album te horen (“Dancing With The Devil” en iets te lange solo in “I ‘ll Get By”), de gretigheid die op het podium hoort. Deze band komt dan op een podium het beste tot zijn recht.

De releaseparty van “Breach” is 26 september in Hedon te Zwolle. Daarna is de band uit Wijhe te zien op diverse podia. 27 sept Freeze Festival te Leeuwarden 28 sept Plato Planet te Groningen 3 okt ’t Beest te Goes 4 okt Ekko te Utrecht 9 okt ’t Paard te Den Haag 10 okt Muziekgieterij te Maastricht 11 okt Paradiseo te Amsterdam 11 okt Festyland te Uden

Deel via social media: