Zoek...
Paloma Faith – The Architect

Paloma Faith – The Architect

Label: RCA/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-11-29 07:00:00 • min lezen

Pop
8

Paloma Faith – The Architect

De Britse zangeres en actrice Paloma Faith Blomfield weet haarzelf in de picture te plaatsen door haar excentrieke stijl van kleding. Het is bijna tien jaar geleden dat ze haar debuutalbum uitbracht. Een album vol hits waaronder “New York” en “Stone Cold Sober”. Met The Architect weet de jurylid van the Voice weer een pracht album te brengen.

Het is een album waar pop meets jazz van de jaren 50, disco en dance. Met een introductie van Samuel L. Jackson is het nummer “The Architect” vanaf het begin spannend en weet ze je met dit album direct al te  pakken. De onschuld is in “Guilty” ver te zoeken en refereert aan haar verleden. Het disco gerelateerde “Kings and Queens” en de single “Crybabe”  waarmee ze de wereld veroverd. Catchy en glad, maar zeker niet het beste van het album. Het doet wat denken aan de cheesy sound van Kylie. Met John Legend weet ze een klef nummer “I’ll Be Gentle” te maken. Het doet beide partijen niet tot hun recht komen. Met “Surrender”, “Warrior” (geschreven door SIA) en het swingende “Til I m Done” weet ze zich weer te vinden. Hoewel het allemaal glad geproduceerd is pakken deze songs me wel.  

Faith weet met The Architect een vet commercieel album te brengen en de deluxe versie kent zelfs 4 extra songs.  Dan is het zeker de moeite waard om deze versie te pakken.

Pop

Deel via social media: