Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-01-27 07:00:00 • 11 min lezen

Papa Roach - F.E.A.R.

Papa Roach _ F.E.A.R. Label: warner Eindoordeel: 8

De Amerikaanse alternative metal act Papa Roach staat vol energie, power en zware gitaren. Dit vermengd met samples waardoor het inmiddels een waardig Nu-Metal act is.

Wanneer de stief- grootvader van zanger Jacoby Shaddix komt te overleiden. eren zij hem met de naam van de band "papa Roatch" dat veranderd wordt in Papa Roach. Zo zien we weer dat de stevige metal broeders ergens iets weeks in hun hart hebben. In hun begin jaren was men op zoek naar de juiste sound. De cross-over van rock, metal, hiphop en rap (Limp Bizkit sound)veranderde gedurende jaren meer in alternatieve rock met zanglijnen. De band tourt met Motley Crue en Sixx AM, waardoor de melodie in de metalsongs ontstaat.

"Face Everything and Rise" (FEAR) is een titel waar reflexi en wilskracht uit spreekt.Dit is te horen op het album. Naast het titelnummer is "Skeletons" een muzikaal metalsong dat lekker un het gehoor ligt. Qua teksten ligt het misschien wat zwaarder op de maag, toch blijft het vooral bij liefdes liedjes als "Broken as Me", "Fallen Apart" en mainstream "Love Me Till It Hurts". Met "Gravity" brengt men de rapsound weer even terug. Met dit album is Papa Roach op weg om hun populariteit te vergroten. Een heerlijk stevige rock album dat in het lijstje met Linkin' Park.

Papa Roach staat 21 juni op Graspop te Dessel (B) en Pinkpop (?)

Deel via social media: