Zoek...
Paradisia – Sound of Freedom

Paradisia – Sound of Freedom

Label: Long Branch rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-05-27 07:00:00 • 2 min lezen

8

Paradisia – Sound of Freedom

Wanneer we even terug denken aan het Eurovisie Songfestival en Ogene de ruimte geven om hun samenzang voor de hele wereld tentoon te stellen, dan vinden we dat prima! Dan kunnen we nu wel zeggen dat degene gerust het album van het trio Paradisia kunnen aanschaffen. Ook hier is de samenzang van uitmuntende kwaliteit en de songs wellicht iets scherper en beter van aard. Het past in de lijn van de band HAIM, (voor degene die dat nog niet in hun kast heeft staan een aanrader.

De kwaliteit van de samenzang laat men direct met “Tell Me” horen. De harmonie is uitmuntend waarna een intiem met piano begeleide intro van het  catchy nummer “Warpaint” volgt. Hoewel het ingetogen is, swingt het tegelijkertijd. Dat is ook de rode draad van het album.
“Keep on Preying” of  meer de ballade waarbij onderling een jaloerse sneer geven op  “Poison”, zijn prachtige songs. Dat er een harp tussen de bedrijven door klinkt is weer een prettige verrassing.

Hun vertolking van het Bruce Springsteen nummer “Dancing in the Dark” is minstens zo verrassend als prachtig te betitelen. Paradisia weet met hun insteek van de songs alles aan te kunnen. Van het intieme “Silent Lover” tot  popsongs als “Just Words”.

Het is dan ook een heerlijk popalbum dat iets meer geeft dan 13 in een dozijn achtige songs. Dus voor een breed publiek toegankelijk waardoor het op zijn minst gehoord moet zijn.

Deel via social media: