Zoek...
Parquet Courts – Wide Awaaake

Parquet Courts – Wide Awaaake

Label: Rough Trade/ Konkurrent

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-05-31 07:00:00 • min lezen

Alternative / Indie
8

Parquet Courts – Wide Awaaake

De Amerikaanse post punkers weten dit genre met het nieuwe album achter zich te laten en over te gaan naar een meer melodieuze vorm. Natuurlijk horen we de herkomst van de band wel terug maar de band rond Andrew Savage heeft nu een grote stap gezet naar een internationale doorbraak.

Het is inmiddels het zesde album van de band en men heeft de poprock kant gekozen dat doet denken aan de UK acts uit de jaren 90.

De toetsen brengen veel verbindingen binnen de songs. ‘Violance’ en ’Before the Water Gets Too High’ horen we de vernieuwde sound van de heren. Dat is wat men altijd voor ogen had. Ieder album moet op zich zelf staan, al sluit dit  album goed aan bij zijn voorganger.
Hier krijgen we de psychedelische kant van Savage te horen. ‘Mardi Gras Beads’ is eigenlijk niet een op zichzelf staand nummer. De rest is een brug tussen de postpunk en popsound van ‘Mardi’ en ‘Freebird II’.
Het is Brian Burton alias Danger Mouse, die de koppen bijelkaar heeft gehouden en de knoppen van het paneel zo heeft bediend dat dit wel eens een sound van de band kan gaan worden waarmee ze jaren mee vooruit kunnen.

Parquet Courts is in Nederland te zien op
6 juli Vera te Groningen
16 juli Valkhof festival te Nijmegen
14 november Paradiso te Amsterdam

Alternative / Indie

Deel via social media: