Zoek...
Passenger - Songs For The Drunk And The Broken Hearted

Passenger - Songs For The Drunk And The Broken Hearted

Label : Cooking Vinyl Ltd./ V2

Youtube video
ALBUM RECENSIE
DOOR CORNÉ VAN GROENEDAAL
2021-01-10 07:00:00 • 3 min lezen

Pop / Singer-songwriter
8

Passenger - Songs For The Drunk And The Broken Hearted

Zijn relatie liep stuk en de releasedatum van zijn nieuwe album werd een keer of vijf uitgesteld vanwege de wereldwijde pandemie. Toch is daar nu het dertiende album van Mike Rosenberg, alias Passenger, een feit. Met Songs For The Drunk And The Broken Hearted levert de Britse singer/songwriter misschien wel zijn meest persoonlijke album af.

Break-up songs
Eén van de thema’s op dit album is natuurlijk zijn stukgelopen relatie. ‘The Way I Love You’ schreef hij toen hij nog samen was met zijn partner, maar achteraf beseft de sympathieke Brit dat hij met dit nummer eigenlijk al afscheid aan het nemen was. Toevallig of niet, zijn grote hit ‘Let Her Go’ uit 2012 schreef hij ook als “break-up” song en dat betekende zijn definitieve doorbraak. Ondanks dat hij de meeste liedjes na zijn relatiebreuk schreef is dit album geen droevig album; sterker nog het klinkt over het algemeen best opgewekt. Opener ‘Sword From The Stone’ zet meteen de toon en is zo’n typische Passenger-song; mooie melodie, goed arrangement en instrumentarium en die typische stem van Rosenberg. Vervolgens zijn er lekker uptempo nummers als ‘Tip Of My Tongue’, de titelsong en ‘What You’re Waiting For’ die ondanks wat zware thema’s toch luchtig klinken. 

Alcohol
In een interview gaf Rosenberg aan dat hij na zijn relatiebreuk te veel dronk. In ‘Remember To Forget’ is hij daar heel openhartig over als we hem “Well, I'm an overthinker / A daydreamer, a heavy drinker / An in-betweener / Proppin' up the bar, like it's gonna falldown” horen zingen. Mooi zijn hier de blazers en ook hier weet hij het nummer niet té zwaar te laten klinken. Op dit nieuwe album vinden we ook weer enkele mooie, ingetogen nummers terug. Luister maar eens naar ‘Sandstorm’ met mooi akoestisch gitaarwerk en de ballad ‘Suzanne’. Het leukste nummer is misschien wel afsluiter ‘London In The Spring’; een soort muzikale ode aan deze prachtige stad. Eén van de belangrijkste eigenschappen van de liedjes van Rosenberg is dat ze zich meestal ook prima lenen voor een akoestische versie. Dat is bij Songs For The Drunk And Broken Hearted niet anders want de “de-luxe” versie is aangevuld met een extra schijfje met tien akoestische tracks. 

Eindoordeel
Songs for The Drunk and Broken Hearted is een onmiskenbaar Passenger-album geworden. De fans zullen dit dertiende album zeker met enthousiasme omarmen maar evengoed is het wel wat voorspelbaar geworden wordt Mike Rosenberg, alias Passenger, aflevert. Wel goed om dit album in het persoonlijke perspectief van de Brit te plaatsen. Mooie, sfeervolle en melodieuze liedjes in een persoonlijk jasje maar niet echt vernieuwend. Veel luisterplezier.

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: