Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-07-26 07:00:00 • 12 min lezen

Patrick Riguelle – On N’Ouble Rien

Patrick Riguelle – On N’Ouble Rien Label: V2 Eindoordeel: 7,5

De Belgische zanger Patrick Riguelle heeft bij onze zuiderburen al een aardige staat van dienst. Naast studiomuzikant waar hij zijn kunsten bij vele leverde, schoof men hem later naar voren bij de folkband Kadril en De Laatste Showband dat als vaste huisband voor tv programma fungeerde.

Hier werd hij uitgenodigd door Sting en Emmelou Harris om een nummer in het programma mee te zingen. Maar zijn hart ligt bij de Franse chansons of eigenlijk Belgische chansons. Met dit album duikt hij met orkest, in de schatkist van Jaques Brel. Hoewel hij niet de stem van Brel heeft gaat Riguelle het gelukkig ook niet na doen. Al heeft Riguelle zeker de timbre in zijn stem, is het niet altijd even diep donker zoals Brel dat had. Het gaat om de emotie en de vertolking van de songs en dat lukt Riguelle uitstekend. Met “J’Arrive”, het derde nummer hoor je dat hij de juiste toon te pakken heeft. Dit weet hij vast te houden gedurende het gehele concert, waarmee hij overigens mee toert door België. De luisterliedjes worden afgewisseld met wat meer uptempo songs als “Mathilde” en ‘Les Berges”.

Zeker nu met de Tour de France of de Franse vakantie kun je de stemming de komende dagen vasthouden. Dan is het halen van dit album zeker geen straf. De klassieke Brel songs doet Patrick Riguelle wel live maar niet op dit album. Hij zal wel gedacht hebben daar zijn Brel cd’s voor.

Deel via social media: