Zoek...
Paul de Munnik – III

Paul de Munnik – III

Label: AAA

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2021-04-30 07:00:00 • min lezen

Nederlands
8,5

Paul de Munnik – III

De zanger Paul de Munnik is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan Thomas Acda en dat geldt ook visa versa. De heren weten al jaren prachtige kleinkunst songs te maken. Daar waar we eerder in de tijd Nederlands Hoop hadden met Bram Vermeulen en Freek de Jonge. Kennen we nu een andere tijd met Acda & de Munnik die ook weer uit elkaar gaan. De een gaat de muziek in, de ander duikt in de wereld van theater en filmindustrie .

Het album begint dan ook met ‘Alles Wat Ik Kan’ met een tekst van Bram Vermeulen. Het openingsnummer met blazers doet wat denken aan een nieuwe plaat van De Dijk. Dit veranderd snel met de intieme songs als ‘Daar Sta Je Dan’ en een vertaling van Joni Mitchell ‘A Case of You’.
De mooie liedjes die de Munnik maakt zijn herkenbaar zoals het ‘Mooiste Die Ik Ken’, ‘Neem Me Mee’, ‘Slaap Zacht Mijn Hart’ en  ‘Ridders in de Polder’.

Met het derde album van Paul de Munnik weet hij weer prachtige liedjes te brengen die het plakboek van het beste wat Nederland te bieden heeft in van deze eeuw weer bestempeld.

Nederlands

Deel via social media: