Zoek...
Paul Gilbert – Behold Electric Guitar

Paul Gilbert – Behold Electric Guitar

Label: Mascot rec.

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2019-05-18 07:00:00 • min lezen

Instrumentaal / Metal / Rock
7,5

Paul Gilbert – Behold Electric Guitar

De gitarist Paul Gilbert nam op jonge leeftijd al een gitaar ter hande en heeft deze tot op de dag van vandaag niet meer losgelaten.

De Amerikaan speelde op zijn 15de in Tau Zero en werd toen uitgeroepen tot de nieuwe gitaarvirtuoos. Wanneer hij 3 jaar later les geeft aan Buckethead die later bij Guns & Roses terecht komt, gaat Gilbert naar Racer X. Zijn grote hits als ‘To Be With You’ schrijft hij in de superband Mr. Big. Toch blijft de man solo ook werkzaam.
Na een reünie van Racer X en Mr. Big is het nu weer tijd voor een album vol instrumentalen gitaarkunsten.
Zijn overtreffende kunst ontdekt hij nu door eens langere gitaarsolo’s te spelen. Hij hield het voorheen in korte versies of stukken die elkaar opvolgen. Met John Cuniberti als producer heeft Gilbert de basis van zijn meester Joe Satriani binnen de gelederen.
Hoewel de man de shows van de afgelopen tijd vooral vulde met instrumentale versies en covers van Gary Moore, Scorpions en Rainbow, kan hij nu putten uit nieuw eigen instrumentaal werk als ‘Blues for Rabbit’,  ‘Havin’it’ en ‘Love is the Saddest Thing’.


Dat hij een gitaarvirtuoos is wisten we al en met dit album laat hij dit nogmaals horen. Snelle riffs met melodielijnen of uitgewerkte solo’s die alle stijlen bevatten. Het is dan ook een album voor de echte gitarist en gitaarliefhebber. Live kun je nog met open mond naar deze man kijken, nu is het toch alleen maar luisteren hoe hij dit flikt. Maar daarna zal het album snel in de kast verdwijnen.

Instrumentaal / Metal / Rock

Deel via social media: