Zoek...
ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2015-11-04 07:00:00 • 12 min lezen

Paul Heaton & Jacqueline Abbot – Wisdom, Laughter and Lines

Paul Heaton & Jacqueline Abbot – Wisdom, Laughter and Lines Label: Universal Eindoordeel: 7,5

Zanger Paul Heaton leerde Jacqueline Abbot kennen toen de band Beautiful South een zangeres nodig had. Zangeres Briana Corrigan verliet de band waarna Beautiful South volledig doorbrak. “Rotterdam”, “Perfect 10” en “Dream A Little Dream of Me” werden vooral hits in Engeland, terwijl in Nederland we de band kennen van de kleine hit “A Little Time” uit 1990. Bekender is het werk van Paul Heaton die met The Housemartins grote hits hadden met “Caravan Of Love” en “Happy Hour”.

Vorig jaar vroeg het duo zich al af wat er uiteindelijk met hen is gebeurd. Het album What Have We Become was meer dan een prima album. Het herenigen van Beautiful South is in Engeland niet onopgemerkt gebleven. De band kent een andere samenstelling maar de stijl is hetzelfde gebleven. Typische Engelse pop dat tegen ons BZN geluid aan zit. Net verkeerd bedoeld, omdat Heaton en Abbot naast de duetten altijd op zoek zijn naar nieuwe folk invloeden te mengen in de popmuziek die men maakt.

“Sundail In the Shade” is prachtig vertolkt van een klein liedje met een musical sfeer, terwijl “Heatongrad” meer een folks karakter kent. De songs klinken vooral lief en prettig in gehoor. Tekstueel zijn ze nog steed kritisch over hun land en venijnig of liefde en geluk. Heaton bewijst zich nog steeds als een briljant tekstschrijver met als hoogtepunt “Lonesome And Sad Millionaire” en “The Horse And Groom”. Teksten met dubbele bodem of een knipoog naar wat het tegenwoordig in de maatschappij gebeurd. Kritisch, geestig en rechtdoorzee, danwel “Wisdom, Laughter and Lines”.

Deel via social media: