Zoek...
Paul Simon - In The Blue Light

Paul Simon - In The Blue Light

Label: Legacy/ Sony

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2018-10-02 07:00:00 • min lezen

Pop

Paul Simon - In The Blue Light

Afgelopen week gaf Paul Simon zijn laatste show. De singer songwriter eindigde zijn live show toepasselijk met ‘The Sound of Silence’, maar gaf vooraf al aan dat zijn muzikale invulling nog niet afgelopen is.

Het 14de album van de man verscheen begin september. Met een jazz georiënteerde versie van diverse songs uit de oude doos, weet Simon zijn oude songs weer nieuw leven in te blazen. Nee de klassieke hits laat hij wijs liggen. De keus is gevallen op song die niet even doorgaans bekent zijn bij het grote publiek.
Zo kiest hij hier en daar voor een moderne versie in een tekst door een blues band een dj te noemen terwijl het nummer ‘Can’t Run But’ een oudere versie van de jazz krijgt. Het is het spelen met de songs die hij heeft geschreven. De versie Pigs Sheep and Wolves krijgt meer een Tom Waits uitvoering en hij eindigt met ‘Questions for the Angels’. Een song van So Beautiful or So What album dat als een soort afronding van het leven aangeeft.

Hopelijk zal dat nog even op zich laten wachten. De man is een geboren muzikant waarbij de het maken van mooie liedjes in zijn genen zit. En met dit album geeft hij al een voorzetje op wat mag komen. Mooie bewerkingen van old songs, al kent het laatste echte album Stranger To Stranger ook mooie songs. Nieuwe songs kunnen nooit concurreren mij zijn ‘the Boxer’, ‘Bridge over Trouble Water’ of ‘The Sound of Silence’.

Pop

Deel via social media: