Zoek...
Paul Simon - The Concert in Hyde Park

Paul Simon - The Concert in Hyde Park

Label; Legacy

ALBUM RECENSIE
DOOR ROELOF NOORDA
2017-07-09 07:00:00 • min lezen

Pop / Singer-songwriter
7,5

Paul Simon – The Concert In The Park

Een ander die samen met zijn maatje Art Garfunkel de Summer of Love invulling gaf is Paul Simon. De albums “Sounds of Silence” en “Parsley, Sage Rosemary & Thyme” bevatten diverse hits van het singer songwriters koppel dat begin van 1967 de hitlijsten sierden. Het was allemaal gemoedelijk en rustig, maar o zo mooi en beeldend weergegeven.

Het album The Concert in Central Park zal niet geëvenaard worden, maar solo weet Paul Simon toch een prachtig concert te  geven en nog steeds mooie albums te produceren. Al heeft het laatste album Stranger To Stranger, vier jaar op zich laten wachten. In de tussentijd is er een jubileum uitgave verschenen van het meest succesvolle solo album “Graceland”.
Dat de ruim in de 70 jarige Paul Simon in 2012 een tournee deed, was verrassend en meer dan de moeite waard. Hierbij is de show in het Hide Park te London opgenomen. Als hoofdact van het Hard Rock festival (???) speelt Simon zijn set vol hits. Niet altijd even volgens het origineel, waardoor het hier en daar wat wennen is. Het openingsnummer “Kodachrome” wordt al even anders ingezet, waarna de “Gone at Last” en “Dazzling Blue” van de nieuwere albums komen.

De reggea zanger Jimmy Cliff weet zijn gastoptreden  te verzilveren met zijn hits “The Harder They Come”, “Many Rivers to Cross” en “Vietnam”.  Hij is een van de gasten die die avond Paul Simon zullen ondersteunen. Lady Smith Black Mambazo  is natuurlijk van de partij bij “Homeless” en “Diamonds on the Soles of Her Shoes”. De blues en bluegrass gitarist Jerry Douglass was voor Simon al te horen op diverse albums. Naast zijn solo albums, heeft hij inmiddels op ruim 1600!!! albums gespeeld. Dit vooral in de country en blues genre. Nu is hij als gitarist op “The Boxer” op dit album aanwezig.  Na dat de hitsmachine met “You Can Call Me Al, “The Boy in The Bubble”, “The Obvious Child”, “Graceland”, “Sound of Silence” heeft geklonken, sluit Simon af met “Late in the Evening” en Still Crazy After All These Years”.

 

Pop / Singer-songwriter

Deel via social media: